Zpětná vazba od klientů:

„Děkujeme, že jste reagovali tak pružně a pomohli jste nám se o maminku postarat. Díky vám mohla strávit poslední dny života doma.“

syn klientky, 77 let

Příběh klienta – Tak zítra na viděnou

Paní Evě je 96 let. Ve svém bytě se cítí dobře, ale kvůli stáří nezvládá sama pečovat o domácnost. Její rodina jí pomáhá, ale přes den chodí do práce. Jelikož klientka nechce do žádného ústavu, tak za ní každodenně, a to včetně víkendů a svátků, docházejí naše osobní asistentky. Ráno ji pomohou s hygienou a poté nachystají snídani. Má ráda chleba s medem. Připomíná jí dobu, kdy měla včely. Část dopoledne pomáháme paní Evě s péčí o domácnost jako je úklid, vyprání prádla anebo dojdeme na nákup. Náš společný čas v tento moment však nekončí. Asistentky tu nejsou jen kvůli té viditelné fyzické práci. Po úklidu zaměříme naší péči na klientku samotnou. Společně se věnujeme radostem a činnostem, které má klientka ráda a snažíme se jí vykouzlit úsměv na tváři. S oblibou se bavíme o příbězích z dob jejího mládí, poté jí předčítáme noviny, prohlížíme s ní časopisy a mluvíme o současné době. V podvečer přicházíme po druhé, abychom připravili večeři, kterou si dopoledne přála. Pak už jen pomůžeme s večerní hygienou a uložíme ji ke spánku. Když zavíráme dveře a loučíme se, klientka s úsměvem říká: „Těším se zítra na viděnou, vy asistentky jste vlastně součást mojí rodiny.“